Lolly vervangt onrust medicatie

Bron Tvv online

Simone Jansen wint met haar lolly-project voor onrustige dementerenden de V&VN Zorgaward.

Lolly bij FTD-Patiënten 

Verzorgende Simone Jansen heeft het lollyproject gestart op de afdeling jong-dementerenden. De lolly gebruikt zij bij onrustige en soms wel agressieve bewoners met FTD (Frontotemporale dementie). Haar idee is dat door sabbelen op de lolly en de daarbij vrijkomende zoete stoffen in de hersenen mogelijk een stof wordt aangemaakt die er voor zorgt dat mensen rustiger worden. Zij past dit met succes toe op haar afdeling. Haar idee wordt momenteel internationaal wetenschappelijk onderzocht.
Simone werkt bij Verpleeghuis Joachim & Anna, locatie Bosweg C (onderdeel van De Waalboog) in Nijmegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + 6 =