Vakantie en ondernemen

De zomerperiode staat bekend als drukke periode in de zorgsector. Collega’s op vakantie en dat wordt opgevangen door de rest van het team. Als Freelance Zorgverlener kan je eigen tijd indelen en dus gewoon vakantie nemen wanneer je dat wilt, maar is dat ook zo?

In de praktijk blijkt dat Freelance Zorgverleners niet vrij zijn vakantie te nemen wanneer ze dat wensen en dat heeft gewoonweg te maken met de zorg, zorgvragers en hart voor het vak.

De zorgvraag loopt in de zomermaanden door en met freelance collega’s wordt gezocht naar de beste manier om zorgverlening te continueren. Daarin zit nauwelijks verschil met het werken in dienstverband.

Wat wel verschilt voor de meeste freelancers is het “vrij zijn”in de vakantieperiode. Ben jij ook een ondernemer die nog wat werk meeneemt op vakantie, onder de noemer “Dit kost me geen moeite en scheelt weer als ik weer thuiskom?”

Na 15 jaar ondernemerschap doe ik dat nog steeds. De eerste week van mijn vakantie zat ik op mijn notebook ( met veel te klein beeld) mails te beantwoorden, nieuws te lezen en verzamelen, te bellen over een leuk project en met de ontwikkelaar van de webshop.  ” Oeps, de kinderen worden wakker en ik wil dit nog snel even afmaken” Met volle kracht viel ik terug in de werkelijkheid: “Waar ben ik nou mee bezig, op deze manier is er geen verschil tussen werken en vakantie, behalve dan dat het hier niet lijkt te lukken en dat frustreert”. – een mens is hardleers-

Het gevolg van deze confrontatie met mezelf is de beslissing echt vakantie te nemen, geen facebook, linked-in, webshop en mail……soms een beetje nieuws apart gezet in een document. Een heerlijke vakantie gehad, ook “tussen mijn oren” en belangrijker nog, rust voor het gezin.

Onuitgesproken wel gewaardeerd.

Opgeladen zit ik weer achter de pc en pak de draad weer op.

Wellicht ben je wijzer dan mij en anders…………..probeer het gewoon, gun jezelf vrij in de vakantie. Je werkt hard genoeg en we hebben je komend jaar echt weer nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

vier + 9 =