Freelance zorgverlening en Time management

Freelance zorgverleners en Time management

Time management bestaat niet, self management wel. Je kunt tijd namelijk niet sneller of langzamer laten gaan; niet voor of achteruit laten gaan; verloren tijd inhalen of nieuwe tijd bijmaken.

Niets nieuws, maar wel stof tot nadenken. Als zorgverlener werk je met mensen voor wie je iets kunt en wilt betekenen en nee zeggen blijft lastig. We lopen liever een stapje harder. Dat gebeurt niet alleen op het werk, maar als sterke vaardigheid ook privé.

Heb je er wel eens over nagedacht dat je betere kwaliteit levert en waarschijnlijk lekkerder in je vel zit als je doet wat je leuk vind en daarin niet teveel?

In je persoonlijke ondernemersplan is het aan te raden aandacht te besteden aan o.a.:

  • hoeveel je wilt verdienen
  • hoeveel vrije tijd je wilt hebben
  • hoe lang je maximaal achter elkaar wilt werken ( zeker bij het draaien van 24 uurs diensten)

Enerzijds leidt dit tot het berekenen van een uurtarief. Anderzijds leidt het tot het bewust kiezen voor een gezonde verhouding in werk en vrije tijd. Wanneer je dit van tevoren plant is het ook makkelijker om je eraan te houden, het is een afspraak die je maakt met jezelf.

Het is dus belangrijk om de manier waarop je omgaat met je kostbare tijd te optimaliseren.

Weet jij je doel met freelancen? Er zit duidelijk verschil tussen het “erbij werken”en het oprichten van een fulltime onderneming.

Richt je op je doel en houd je aan je ondernemingsplan. Niets is meer verleidelijk dan “ja zeggen” op extra werk. Een kwaliteit  EN valkuil van zorgverleners en ditzelfde geldt voor ondernemers.

Hoe sterk ben jij in Self management?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 13 =